Branddetectie


BIC210-Penta5100 brandmeldcentrale

BIC210-Penta5100 brandmeldcentrale

Brandmeldsystemen

​Een goed brandmeldsysteem doet wat een installateur of eindgebruiker beoogt: betrouwbaar signaleren en aansturen, in elke omgeving. En het is eenvoudig aan te leggen, te onderhouden en te bedienen.

Brandbeveiliging kan eenvoudiger

Hoe kunt u een ruimte of gebouw op een simpele en betrouwbare manier tegen brand beveiligen? Een brandmeldinstallatie aanleggen of onderhouden is immers complex, ook voor professionals. Het vereist kennis van normen, systemen en organisaties, maar bijvoorbeeld ook van projecteren en certificeren. Bovendien is niet elk(e) ruimte of gebouw hetzelfde en verandert de ruimtelijke functie of indeling wel eens. Met de intelligente brandmeldsystemen van Hertek wordt brandbeveiliging een stuk eenvoudiger.

Brandbeveiliging is maatwerk

Een brandmeldsysteem kan letselschade en materiële schade door brand voorkomen en beperken. Zowel schade aan mens, dier en milieu als schade aan gebouwen en inventaris. Naast een brand ontdekken, lokaliseren en alarmeren kan een brandmeldsysteem ook andere installaties aansturen. Zo’n complete brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie moet dan wel betrouwbaar en op maat zijn ingericht. Dankzij de vele functionele mogelijkheden kunt u de brandmeldsystemen van Hertek voor elke situatie optimaliseren.

Makkelijk kiezen: conventionele en adresseerbare brandmeldsystemen

U kunt de projectering van het brandmeldsysteem afstemmen op uw situatie, rekening houdend met eventuele ingewikkelde sturingen. Hertek onderscheidt daarom conventionele en adresseerbare brandmeldsystemen. Bij conventionele brandmeldsystemen verloopt de communicatie van melders naar de centrale groepsgewijs, waarna u onderzoekt waar de melding binnen de meldergroep vandaan komt.  Bij adresseerbare brandmeldsystemen communiceert elke melder individueel, zodat u meteen weet waar de melding exact vandaan komt.

Ruime keuze: complete brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Hertek levert een breed scala aan hoogwaardige en innovatieve componenten en systemen voor branddetectie. Ook voor ontruimingsalarmsystemen type A en type B (geïntegreerd met een brandmeldsysteem) en stil alarm conform NEN2575 kunt u bij ons terecht. Daarnaast leveren wij aspiratiesystemen, blussystemen, sprinklermeldsystemen en CO/LPG-detectiesystemen. En voedingen, geografische brandweerpanelen en kleefmagneten maken ons assortiment compleet.